Agyonütött egy idős férfit egy börtönnél kiabáló nő Budapesten

A nő a Maglódi úti börtön elől óbégatott be az élettársának, amikor az arra járó 75 éves férfi rászólt.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet 3. sz. objektuma, avagy a Maglódi úti büntetés-végrehajtási intézet utcára néző részei.
A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet 3. sz. objektuma, avagy a Maglódi úti büntetés-végrehajtási intézet utcára néző részei. Fotó: Wikipedia.org

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött egy börtönnél, a nyílt utcán egy idős embert, mert az szóvá tette hangos bekiabálását; a 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A közlemény szerint a 32 éves nő 2017. szeptember 11-én délután a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti egyik objektumához ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.

A vádlott a járdáról kiabált be élettársának a büntetés-végrehajtási intézetbe, ekkor a közelben lakó és éppen arra járó sértett rászólt, hogy hagyja abba a hangoskodást. A nő először trágár szavakkal szidalmazni kezdte az idős férfit, majd odalépett hozzá és többször arcon, fejen ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, a fejét beütötte az aszfaltba és elvesztette az eszméletét. A vádlott távozott a helyszínről.

A férfit kórházba vitték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a bántalmazás következtében elszenvedett súlyos fejsérülései miatt pár nappal később meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, e bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a nő többszörösen büntetett előéletére is figyelemmel – 12 év szabadságvesztés.

Kapcsolódó hírek