Ezért kell megszűnnie a Music FM-nek és a Sláger FM-nek

DJ Yamina.
DJ Yamina. Fotó: Facebook/MusicFM

Nem hosszabbítja meg a Sláger FM és Music FM szerződését a Médiatanács, írtuk délelőtt a HVG nyomán. A hatóság szerint a “súlyos jogsértések miatt” nem működhetnek tovább.

A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon kérelmezte szerződése megújítását, de többször is súlyosan megsértette a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt szerződése nem újítható meg a médiatörvény alapján – írták.

A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel az NMHH szerint. A rádió több alkalommal súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette és médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor – áll az NMHH közleményében.

Brutálisan lecsaptak a Vajna-közeli adókra is

Egy-egy nyári adáshét vizsgálata nyomán a Rádió 1 soproni, tiszafüredi, abádszalóki, derecskei, hajdúböszörményi és hajdúszoboszlói adásaiban a médiatanács műsorrendi eltéréseket állapított meg és e miatt 50 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírságokat szabott ki.

Kapcsolódó hírek