Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Orbánról még a saját szavazói is elhiszik, hogy Grazba hordják futózni

Pedig ezt csak a bankokkal és Soros Györggyel szövetkező muszlim földönkívüliek terjesztik, hogy közben rákkeltő orosz naptejjel leigázhassák Magyarországot.

RövidenRöviden
Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője alufóliasisakban szólal fel a fideszes városvezetés sorosozása közepette 2018. január 25-én.
Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője alufóliasisakban szólal fel a fideszes városvezetés sorosozása közepette 2018. január 25-én. Fotó: Civishir.hu/Ratalics László

Érdekes kutatást készített a Political Capital a Medián közreműködésével, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire elterjedtek a magyarok körében az összeesküvés-elméletek, álhírek és melyik politikai oldal kajálja be leginkább ezeket.

A kutatás eredménye részleteiben itt olvasható, alább csak kiemelnénk néhány fontosabb megállapítást:

  • A nők, a legfeljebb általános iskolát végzettek, valamint az egyházuk tanítása szerint vallásosak hisznek leginkább a babonákban.
  • Az összeesküvés mentalitás (hogy egy titokzatos felsőbb hatalom folyton ellenünk szövetkezik) a jobboldali ellenzéki pártok szimpatizánsaira (Jobbik, Mi Hazánk) magasan az átlag felett jellemző.
  • Messze sokan a megkérdezettek közül osztják azt a teóriát, hogy a muszlimok lopakodva ránk akarják erőltetni a kultúrájukat, és titkos tervük van arra, hogy elfoglalják Európát.
  • A jobboldali és balközép pártok hívei átlag felett, de a fideszesek közül is minden negyedik egyetért azzal a konteóval, hogy Orbán pszichiátriai gyógykezelésre jár Grazba, és ugyancsak a fideszesek 18 százaléka véli, hogy a miniszterelnököt az oroszok zsarolják valamivel.
  • 51 százalék állítja, hogy Soros György menekülteket akar Európába szállítani, ugyanennyien pedig, hogy a bankok eladósítással akarnak leigázni minket – ez utóbbit viszont inkább a jobboldali ellenzékiek hiszik.

Plusz egy megállapítás, ez már az Index ugyanezen kutatással foglalkozó cikkéből:

Az egymásnak totálisan ellentmondó állításokba vetett hit azt mutatja, hogy Magyarországon egy csomó ember, legalább százezres, de talán milliós nagyságrendben egyszerűen feladta, hogy a gondolatait bármilyen szinten a logika vagy a józan ész vezesse.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz