Nagyot kaszáltak a Mészáros Lőrinchez köthető kempingek

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én. Fotó: MTI/Földi Imre

Kevesebb kempinggel sikerült a tavalyinál nagyobb, 1,7 milliárdos bevételt elérnie a Balatontouristnak, mely a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt.-hez tartozik.

A sikertörténetről a Világgazdaság cikkezett szerdán. Mint az Nagy Gáborra, a társaság ügyvezetőjére hivatkozva írták, a Balatontouristhoz tartozó társaságok az idén 1,6 százalékkal tovább növelték vendégeik számát, és azt többszörösen meghaladóan a szállásdíjbevételüket.

Nagy szerint az idei szállásdíjbevétel várhatóan meghaladja az 1,4 milliárd forintot, a teljes bevétel pedig az 1,7 milliárdot. A szállásdíjbevétel 5,6 százalékkal nőtt, a 2018-as bevételnövekedés pedig 13,38 százalékos.

A lap szerint a növekedés többek között a belföldi vendégforgalom átlag fölötti, 6,8 százalékos bővülésének is betudható.

Kapcsolódó hírek