Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Az Elios-döntés is azt mutatja, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

A Jobbik szerint többet kellett volna nyomozni az Elios-ügyben, még akkor is, ha Orbán Viktor családtagja történetesen érintett.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás szükségességét bizonyítja, hogy annak ellenére szüntették meg az Elios ügyében folytatott nyomozást, hogy az unió csalás elleni hivatala (OLAF) szerint felmerült költségvetési csalás gyanúja – mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.

Ennek hatására az OLAF azt javasolta, hogy Magyarországtól közel 14 milliárd forintot vonjanak el, ennyit kelljen visszafizetni a közvilágítási projektekkel kapcsolatban – mondta. Hangsúlyozta, hogy

nem elszigetelt esetekről, hanem egy összefüggő hálózatról szóltak az uniós hivatal jelentései.

Az ellenzéki politikus szerint az uniós pénzek felhasználásának vizsgálatára hivatott szervezetből kimaradással a Fidesz nem Magyarország függetlenségét védi, hanem „az általa elkövetett korrupciós cselekmények” kivizsgálásának próbálja elkerülni.

Szilágyi György szerint nagyon súlyos az Elios-ügy, nyomozni kellett volna, még akkor is, ha Orbán Viktor, „a főnökök főnöke” egyik családtagja, történetesen érintett benne.