8,1 milliárdért vesz felső-közép kategóriás kocsikat az állam a migránsok miatt

Megnövelte jármű-beszerzési keretét a kormányzati központ, de nem is akárhogy: a Népszava szerint 13 milliárddal lett hosszabb a számla, melyre – kapaszkodj – a migránshelyzet miatt volt szükség.

A cikk szerint a változás a tavaly októberi, 45 milliárdos rend– és honvédelmi autótendert érinti, a módosítás most október végén jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben.

A lap azt írja, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) összesen hat pontban változtatott a beszállítókkal kötött megállapodáson. A KEF újabb személy-, egyterű és szállítójárműveket vásárolt – alsó és felső kategóriás autókból egyaránt, de hogy mennyit és melyik szervnek, az a Népszava szerint nem derült ki a szerződésmódosításból.

Az indok nem semmi:

a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a döntést előre nem tervezett körülményekkel indokolta, amilyen az Európát sújtó tömeges bevándorlás.

A migránsok miatt kell tehát keretet bővíteni, méghozzá úgy, hogy áruszállító járműből, egyterű rendőrfurgonból és felső-közép kategóriás személyautóból is 50 százalékkal többet vesz a kormányzati központ,

A lap megjegyzi, a haszonjárművekre mintegy 5,2 milliárd forintot, a felső-közép kategóriás autókra plusz 8,1 milliárdot szánnak.

Kapcsolódó hírek