Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Veri és alázza a hajléktalanokat egy csapat Csepelen az önkormányzat megbízására hivatkozva

„Vegzálni kell őket, ez a feladat, ez lett kiosztva, ennyit tehetünk. Hát itt vagyunk folyton, és az emberek örülnek is nekünk” – mondta a csapat egyik tagja.

Szürreális riportot közölt a 24.hu arról, hogy egy „Csepel Önkormányzata biztonsági szolgálat” feliratú pólókban keménykedő társaságnak az a feladata, hogy a hajléktalanokat (vagy ahogy ők mondják „a zombikat”) vegzálja, így igyekezve eltüntetni őket a kerület belsejéből.

Régen ugyanúgy gondolkoztam a hajléktalanokról, mint te, vagy a liberálisok. Hogy jaj, szegények, hát így jártak, segítsünk nekik. Most? Ledarálnám mindet.

– hangzik egyikük munkafilozófiája.

A csapat hatósági jogosítvány nélkül, de az önkormányzat megbízására hivatkozva üldözi az otthontalanokat, és többen arról számoltak be, hogy meg is verik őket.

Engem a múltkor a fülemnél fogott meg az egyik, és beleverte a fejem a falba, itt a közért sarkán. Az egyik biztonságis, egy fiatal gyerek. De semmi felszólítás, csak mentem a dolgomra, az meg odalépett hozzám, és ezt csinálta. Kérdeztem, hogy miért. Hatvan elmúltam, le vagyok százalékolva, és engem még senki nem ütött így meg. Mondták, hogy jelentsem fel, de kinek, minek?

A 24.hu megkereste az ügyben Borbély Lénárd csepeli polgármestert, az önkormányzat sajtóügyeletese jövő hétre ígért választ a lapnak.