Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Belföld

Magyar Péter felmosta a padlót Bicskén a helyi fideszes képviselő inasával

Bűnügy

Kivonult a rendőrség egy óvodához, bilincsben vittek el egy apukát

142,7 millióra büntették az RTL Klubot

Sosem lesz vége a Való Világnak.

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta azt az elsőfokú bírósági ítéletet, amely a Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa javára döntött a Való Világ negyedik szériájának elmarasztalásában, így az RTL Klubnak csaknem 143 millió forint bírságot kell fizetnie.

Amint azt az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel közölte,

a vitatott bírságot 21 műsorszám és azok előzeteseinek hibás korhatár-besorolása, valamint burkolt reklámozás miatt kapta a szolgáltató.

A jogerős döntés hét éve húzódó bírósági procedúra után született meg, és a médiatanács határozatán csak minimális mértékben változtatott – magyarázták.

Emlékeztettek: október 10-én a Fővárosi Törvényszék másodfokú bírósági ítéletében helybenhagyta az elsőfokú bírósági ítéletet és az RTL Klub szolgáltatójának keresetét elutasította. A médiatanács döntése szerint a szolgáltató bizonyos epizódokat nem a megfelelő korhatár-kategóriába sorolt, és az azokhoz kapcsolódó műsorelőzeteseket sem a megfelelő idősávban sugározta, emellett a műsorszámok alatt több esetben burkolt reklámot tett közzé – sorolták.

Kitértek rá: az eljárás részeként az elsőfokú bíróság és a médiaszolgáltató az érintett műsorszámokat és az azokban a médiatanács által kifogásolt jeleneteket megnézte és külön-külön értékelte. Az első fokon eljáró fővárosi közigazgatási bíróság megállapította, hogy valamennyi epizód megsértette a kiskorúak védelmét célzó előírásokat, így megalapozott és jogszerű volt a médiatanács által kiszabott 110,35 millió forintos kötbér – idézték fel.

Azt írták: a műsorelőzetesek vizsgálatával kapcsolatos médiatanácsi megállapításoktól csak egy esetben tért el a bíróság, a többi húsznál az előzeteseket jogsértőnek ítélte. A bíróság ezért csekély mértékben mérsékelte a testület határozatában kiszabott kötbér összegét 19,3 millió forintról 18,4 millió forintra.

Közölték: a burkolt reklámozás tilalmával kapcsolatban a bíróság megállapította, hogy a médiatanács határozatában nevesített adásnapok mindegyikén minimum egy ilyen típusú jogsértés történt, ezért jogszerűnek ítélte a 13,9 millió forintos kötbér kiszabását. Az RTL Klubot tehát összesen 142,7 millió forint bírság megfizetésére kötelezte – mutattak rá a közleményben.

Ez is érdekelhet: 3,7 milliárdért rendel gyakorlóruhákat a honvédség

Kapcsolódó hírek

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Óriási büntetéseket kapott az RTL: a Sztárbox és Fekete Pákó „felkérdezése” miatt is fizetniük kell

Jön a ValóVilág 12. évada, már lehet jelentkezni az RTL legendás szennyműsorába

Újabb brutális bírságot kapott az RTL a Sztárbox miatt

Jön a Cápák között hetedik évada

Újabb nagy bejelentés az RTL-től

„Ne nyúljon hozzám!” – Schadl György indulatba jött, amikor Rogán Antalról kérdezték

Indul a Való Világ 12, itt lesz látható

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!