Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Megkegyelmezett a menekültrugdaló László Petrának a Kúria

Bár korábban jogerősen elítélték, most a Kúria furcsamód felmentette László Petrát, aki három éve operatőri minőségben rúgott meg két menekültet Röszkénél, egyet pedig megpróbált.

László Petra még 2015. szeptember 8-án vált egy csapásra világszerte ismertté, mikor az N1TV munkatársaként Röszke külterületén, a szerb-magyar határ közelében tudósított a tömeges bevándorlásról.

Mikor a menekültek elfutottak a rendőrök elől, László, kilépve tudósítói szerepéből, meg úgy alapjáraton az emberséget is kihajítva az ablakon, megrúgott két embert, egyet, aki a gyermekét vitte, pedig megpróbált felrúgni. Az egészről videó készült:

Az operatőrt első és másodfokon tavaly jogerősen elítélte garázdaság miatt a Szegedi Törvényszék. A HVG szerint a Kúria azonban most felmentette. A cikk szerint a Kúria megállapította, hogy

az első- és másodfokon eljárt bíróságok megsértették a büntető anyagi jog szabályait, amikor a terhelt bűnfelelősségét megállapították, és vele szemben intézkedést (próbára bocsátást) alkalmaztak. A Kúria közleménye szerint a megvádolt operatőr cselekménye – kihívó közösségellenesség hiányában – nem valósította meg a garázdaság vétségét, ám olyan jogtalan, erkölcsileg is helyteleníthető és törvény által szankcionált magatartás volt, amely a rendzavarás szabálysértési tényállását merítette ki. A szabálysértés azonban már elévült, ezért az eljárást meg kellett szüntetni.

Az indoklás szerint nem László Petra viselkedése sértette a közösség nyugalmát, hanem a több száz bevándorló rohama. A legjobb rész viszont csak ezután jött az indoklásban:

„Az eseményről média által utólag történő tudósítások, interpretációk és kommentárok folytán bekövetkező megbotránkozás vagy elítélő véleménynyilvánítás nem része a vád tárgyává tett cselekmény elkövetésének, így büntetőjogi értékelésének sem. Az utólagos hírverés által előidézhető hangulati hatások az ítélkezésen kívüli, bíróság által nem értékelhető következmények”.

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Előszedték Bakondi Györgyöt a kampányra: az embert, akinél 2015 óta folyamatosan nő a migrációs nyomás

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik