Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Megkegyelmezett a menekültrugdaló László Petrának a Kúria

Harta ViktorHarta Viktor

Bár korábban jogerősen elítélték, most a Kúria furcsamód felmentette László Petrát, aki három éve operatőri minőségben rúgott meg két menekültet Röszkénél, egyet pedig megpróbált.

László Petra még 2015. szeptember 8-án vált egy csapásra világszerte ismertté, mikor az N1TV munkatársaként Röszke külterületén, a szerb-magyar határ közelében tudósított a tömeges bevándorlásról.

Mikor a menekültek elfutottak a rendőrök elől, László, kilépve tudósítói szerepéből, meg úgy alapjáraton az emberséget is kihajítva az ablakon, megrúgott két embert, egyet, aki a gyermekét vitte, pedig megpróbált felrúgni. Az egészről videó készült:

Az operatőrt első és másodfokon tavaly jogerősen elítélte garázdaság miatt a Szegedi Törvényszék. A HVG szerint a Kúria azonban most felmentette. A cikk szerint a Kúria megállapította, hogy

az első- és másodfokon eljárt bíróságok megsértették a büntető anyagi jog szabályait, amikor a terhelt bűnfelelősségét megállapították, és vele szemben intézkedést (próbára bocsátást) alkalmaztak. A Kúria közleménye szerint a megvádolt operatőr cselekménye – kihívó közösségellenesség hiányában – nem valósította meg a garázdaság vétségét, ám olyan jogtalan, erkölcsileg is helyteleníthető és törvény által szankcionált magatartás volt, amely a rendzavarás szabálysértési tényállását merítette ki. A szabálysértés azonban már elévült, ezért az eljárást meg kellett szüntetni.

Az indoklás szerint nem László Petra viselkedése sértette a közösség nyugalmát, hanem a több száz bevándorló rohama. A legjobb rész viszont csak ezután jött az indoklásban:

„Az eseményről média által utólag történő tudósítások, interpretációk és kommentárok folytán bekövetkező megbotránkozás vagy elítélő véleménynyilvánítás nem része a vád tárgyává tett cselekmény elkövetésének, így büntetőjogi értékelésének sem. Az utólagos hírverés által előidézhető hangulati hatások az ítélkezésen kívüli, bíróság által nem értékelhető következmények”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Migránsok lőttek egymásra Horgoson, több halott

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál