Munkagépekkel rombolták le a hajléktalanok kunyhóit Kispesten

Állítólag megígérték, hogy tavaszig elhalasztják a bontásokat, de most lett sürgős, a négynapos ünnep alatt megsemmisítették a viskókat.

Munkagépekkel rombolták le a hajléktalanok kunyhóit Kispesten
Fotó: Facebook/A Város Mindenkié

15 hajléktalan ember kunyhóját és értéktárgyait semmisítette meg a Pilisi Parkerdő Zrt. Kispesten, a Határ út mentén lévő kiserdőben – írja a Mérce.

A hosszú hétvége után érkezett haza több kunyhóban élő hajléktalan ember a Határ út mentén lévő kiserdőbe, lakásaikhoz. Amikor hazaértek, megsemmisítve találták kunyhóikat.

A kunyhókat a terület tulajdonosa, a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai számolták fel, a megsemmisített lakhelyekben odaveszett a hajléktalanok több ingósága is.

A Mércének Varga Attila, a Párbeszéd helyi képviselője azt mondta: ma, amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik őket látva levonultak a terepről. A munkavezető Vargának elmondta, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le, ennek ellenére az elmúlt napokban a környéken 3 sátrat és 3 kunyhót takarítottak el, és a szóbeszéd szerint további kettő vár még erre a sorsa, noha eddig a területen felelős Vöröskereszt is úgy tudta, hogy csak tavasszal lesz bontás.

A Város Mindenkié csoport által készített videón egyébként a lakók azt mondták, nem értesítette őket senki, hogy vigyék el a holmijaikat.

Ruháik, edényeik, személyes tárgyaik is odavesztek, sőt volt, akinek még a gyógyszerei is el lettek pusztítva.

A videón azt is elmondják, azért mentek inkább az utcára eddig szálló helyett, mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol bogarak másznak rajtuk.

Ezek is érdekelhetnek