Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Hogyan írjunk motivációs levelet egy építésvezető állásra?

Hogyan írjunk motivációs levelet egy építésvezető állásra?

Az építőipari munka sokunk álma volt gyermekkorban, és ez nem is csoda, hiszen a lenyűgöző épületeken keresztül nagyszerű lehetőség nyílik számunkra, hogy örök nyomot hagyjunk magunk után. Ráadásul még valódi értéket is teremthetünk.

Bár a legtöbbünk végül nem ezen az úton maradt, de jócskán akadtak olyanok, akik erre az irányra alapozva elvégezték az építőipari képzést, és most keresik életük első igazi állását, vagy épp szeretnének előrelépni a karrierükben.

A mai cikkünk nekik fog szólni, hiszen megmutatjuk számukra, hogyan érdemes megírni egy motivációs levelet a https://siklosallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet oldalon megpályázható építésvezető pozícióra történő jelentkezéshez. Sok esetben ugyanis az önéletrajz megléte egyáltalán nem elég, hiszen nem tudjuk megmutatni benne részletesebben a tehetségünket és a képességeinket.

Hogyan épüljön fel a motivációs levél?

Ezt a dokumentumot ajánlott legalább 4-5 bekezdésre tagolni, ami nem más, mint a feladó és a címzett, a bemutatkozás, a fő tartalmi rész és a zárás, illetve az aláírás. Továbbá érdemes a fő tartalmi részt is több albekezdésre felosztani.

Az első lehet például, amelyben az építőiparral kapcsolatos tanulmányainkat ecseteljük. Aztán a következőben részletesebben is kifejthetjük a szakmai tapasztalatainkat, amelyeket a magasépítési területen és a generálkivitelezésben szereztünk. Végül pedig zárjuk ezt a részt egy olyan albekezdéssel, amely a személyes képességeket emeli ki.

Fontos, hogy mindeközben ne általánosítsunk, hanem konkrét eredményekkel és számokkal támasszunk alá mindent. Hiszen ahogy mi sem szeretjük az álláshirdetésekben a semmitmondó kifejezéseket, úgy a HR-esek sem díjazzák őket.

Továbbá nem árt odafigyelni még arra is, hogy a személyes tulajdonságainkat és értékeinket az iparághoz kapcsolódó kulcsszavak alapján próbáljuk meg kiemelni. Egy remek példa: “Annak köszönhetően, hogy az XY iroda építési helyszínén folyamatosan felügyeltem a munkások betanítását, és tárgyalást folytattam a kivitelezőkkel, illetve az alvállalkozókkal, a projekt tervezett befejezésének ideje 15 százalékkal csökkent.”

Egyéb tanácsok a megírásához

A fentebb leírtakon túl fontos, hogy a motivációs levél könnyen olvasható és értelmezhető legyen. Abban az esetben ugyanis, ha a HR-es egy nagyon zsúfolt, túl kicsi betűmérettel megírt dokumentumot kap a kezébe, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem fogja elolvasni.

Jó ötlet lehet ugyanolyan megjelenést választani neki, mint ami az önéletrajzé is, hogy igazán ki tudjunk tűnni a jelöltek közül, és minket válasszanak a pozícióra.

Végül pedig még annyit említenénk meg, hogy ugyan itt az önéletrajzzal ellentétben mondatokban is fogalmazhatsz, de azért nem szabad túlzásba esni. A motivációs levél ideális hosszúsága 0,5-1 oldal körül van.

Kapcsolódó friss hírek