Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Az Európai Unió harmadik legrosszabbja lett a magyar gazdaság

„Kinek mit intézett a kormánya.”

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ugyan csak 0,5 százalékkal, de nagyobb lett az Európai Unió GDP-je az idei második negyedévben, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban – jelentette az Eurostat szerdán.

A hvg.hu által szemlézett adatok szerint ugyanakkor Magyarországon nem rózsás a helyzet:

a 2,3 százalékos visszaesést mutató magyar adat a harmadik legrosszabb az egész EU-ban, ennél gyengébben csak a svéd (-2,4) és az észt (-3) gazdaság teljesített.

A 23 tagállam közül, ahonnan már megvannak a GDP-adatok, kilencben mértek visszaesést éves szinten, igaz Németországban például csak 0,1 százalékos a csökkenés. Franciaországban 0,9, Olaszországban 0,6, Spanyolországban 1,8 százalékos növekedést mértek, a legjobban az ír gazdaság teljesített (2,8 százalék).

A második helyre Románia ért fel 2,7 százalékos növekedéssel, a harmadik pedig Ciprus és Portugália 2,3-2,3 százalékkal. A régióinkat tekintve, a román GDP-n kívül a bolgár, a szlovén és a szlovák gazdaság is nőni tudott (1,8; 1,6; illetve 1,3 százalékkal). Ausztriában viszont 0,3, Csehországban 0,6, Lengyelországban 1,3 százalékos visszaesést mértek, de a magyar gazdaság teljesítménye még ezeknél is sokkal siralmasabb volt.

Kapcsolódó friss hírek