Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Jelek, hogy ideje munkahelyet váltanunk

Jelek, hogy ideje munkahelyet váltanunk

Ha úgy döntünk, hogy kilépünk a komfortzónánkból, és ott hagyjuk a jelenlegi állásunkat, akkor létfontosságú, hogy proaktívak és következetesek legyünk. Így tudunk ugyanis a lehető legrövidebb időn belül olyan pozíciót találni, amely ideális lesz a számunkra.

De adódik a kérdés, hogy mikor is jön el az a pillanat, amikor el kell kezdenünk a fuzesabonyallas.hu oldalon és az egyéb állásportálokon keresgélni? A mai cikkünkben erre adjuk meg a választ.

Mikor kell megtennünk a nagy lépést?

Időről időre mindenkit hatalmába kerít az a demotiváló érzés, hogy az általa végzett munkakör túlságosan lapos, nincs benne semmi újdonság, vagy intellektuálisan nem jelent elég kihívást. Abban az esetben viszont, ha ez a helyzet folyamatosan fennáll, akkor az több, mint egy hétfő reggeli “Garfield szindróma”. Ez valószínűleg annak a jele, hogy itt az ideje a változásnak.

De az is egy okot adhat a továbblépésre, ha folyamatosan más véleményen vagyunk, mint a munkatársaink, vagy mint, amit a vállalat elvár tőlünk. Abban az esetben ugyanis, ha ennek ellenére a vállalkozásnál maradunk, akkor mások szemében csak “negatív szereplővé” válnánk.

A fentieken túl a teljesíthetetlen feladatok, vagy a főnök határtalan kritikussága miatti folyamatos stressz, és az ebből adódó kimerültség is jelezheti azt, hogy ideje kiszállnunk.

Foglalkozást is, vagy csak munkahelyet kell változtatnunk?

Ennek eldöntéséhez egy kis őszinte önvizsgálatot kell tartani. Ez ugyanis megmutatja majd, hogy mi az, ami elégedettséggel tölt el minket, és mi az, amire valóban szükségünk van. Ezeknek az ismeretében pedig sokkal könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mi legyen a következő lépés.

Tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy ha ugyanezt a munkát végezhetnénk valamivel másabb környezetben, akkor élveznénk-e ezt a tevékenységet vagy sem! Vagy, ha el lennénk tiltva attól, hogy ebben a pozícióban dolgozzunk, akkor milyen érzések kavarognának bennünk?

Emellett fontos még letisztázni, hogy konkrétan mi is zavar minket a legjobban a jelenlegi munkahelyünkön, és hogy reálisak-e az elvárásaink.

Milyen gyakran érdemes váltani?

A legtöbb szakértő szerint 4-5 év után a legalkalmasabb a munkahelyváltás, mivel ez az elkötelezettségünket jelzi, de igazából ezt nem lehet általánosítani. Minden embernek ugyanis mások a preferenciái és az igényei. Tehát, ha mi már egy év után azt érezzük, hogy nem ez a nekünk való munkahely, akkor csak ez a dolog nem szabad, hogy visszatartson a váltástól.

Arra viszont mindenképpen ügyeljünk, hogy diszkréten intézzük az álláskeresést! Nehogy a munkáltatónk tudomást szerezzen arról, hogy nézelődünk az álláspiacon. Ennek ugyanis rosszabb esetben az lehet a következménye, hogy még a jelenlegi állásunkat is elveszítjük, vagyis csöbörből vödörbe esünk.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!