Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Fideszes: 250-300 milliárdot csaltak ki a költségvetésből a bújtatott katázók

Nagy nehezen kitalálták, hogyan magyarázzák el, miért tüntetnek több ezren: mert adócsalók!

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én.
Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kisadózó vállalkozások tételes adója új szabályozásával a kormány visszatért a kiinduló ponthoz, ahhoz a szándékhoz, amiért az adónem megszületett, hogy legyen a lakosságnak szolgáltatást nyújtó, vagy termékeket értékesítő egyéni vállalkozóknak egy alacsony összegű, kevés adminisztrációval járó, ésszerű adózási forma – magyarázta Bánki Erik, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a gazdasági bizottság elnöke szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A korábban korrupciós ügyben tanúként szereplő kormánypárti ficsúr arról magyarázott, hogy például a fodrász, a villanyszerelő, a műkörmös, a festő, a kézműves mind-mind jól jár a szigorítással, bár azt nem részletezte, hogy például egy színháznak bedolgozó fodrász, vagy egy céghez kiszálló villanyszerelő hogyan fog számlát kiállítani ezentúl (sehogy vagy ugrik a katája).

Bánki azt is mesélte, hogy eddig a munkaadók szerinte kényszerítették rá a katás vállalkozókat, a valódi munkavállalóikat, hogy kihasználva a kedvező adózási lehetőséget, éves szinten 250-300 milliárd forintot megtakarítsanak a munkaadóiknak. Ezzel nem tettek mást, mint egy olyan adócsalást követtek el, amellyel a költségvetés számára 250-300 milliárd forintnyi kiesést okoztak – hergelt a fideszes.

Az ott dolgozók ezen felül elestek a munkavállalóknak járó juttatásoktól, illetve később a nyugdíjszámításnál is komoly bajba kerülhetnek – magyarázta, teljesen hülyének nézve a katázókat, hiszen ezekkel a hátrányokkal mindenki tisztában volt, a kata bevezetése óta az ismert negatívumok ellenére döntöttek sokan az adózási forma mellett, és mert nem számítanak az államtól nyugdíjra.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz