Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Gyors megoldásra van szükség? Szerverbérlés azonnal!

Gyors megoldásra van szükség? Szerverbérlés azonnal!

A szerverek képesek a legrosszabb pillanatban bemondani az unalmast. Lehet, hogy felkapják a közösségi médiában a vállalkozásod egy jól sikerült posztját, és hirtelen elkezdenek özönleni az emberek a webáruházadba. Milyen kellemetlen, ha ilyenkor áll le a szervered!

Szerencsére létezik olyan megoldás, amellyel gyorsan tudod orvosolni a problémát, és akár 30 percen belül újból üzemelni tud a weboldalad. Az azonnali szerverbérléssel ez tényleg lehetséges.

Megéri szervert bérelni?

Az addig rendben van, hogy a szerver bérlése a RackForestnél értelemszerűen gyorsabban kivitelezhető, mint vásárolni egy fizikai szervert majd beüzemelni azt. A kérdés az, hogy hosszú távon megéri-e ezt a megoldást választani, vagy ez csak tűzoltó jelleggel jöhet szóba?

Nos, a gyorsaság mellett fontos érv a bérlés mellett, hogy az összeállított szerverkonfigurációt rugalmasan lehet módosítani, ha a helyzet úgy hozza. Megeshet, hogy idővel kinőnéd azt a szervert, amit megvásárolnál, ilyenkor pedig a régivel kezdeni kell valamit. Ha megpróbálod eladni, valószínűleg kevesebbet fogsz kapni érte, mint amennyiért vásároltad, azaz ezen a ponton veszteséged fog keletkezni. Már ha egyáltalán el tudod adni.

Amit még tudni érdemes, hogy szerverbérlésnél a meghibásodás következményei nem a bérlőt terhelik. Magyarán szólva, ha bármi történik a géppel, a szolgáltató azonnal csatasorba tud állítani egy csereszervert. Így nem kell forgalomkieséssel számolnod a javítás végrehajtásáig. A cserealkatrészekről, a javításról pedig szintén a szolgáltató gondoskodik.

Kalkulálhatóbb költségek

Ha nem szereted a váratlan, ráadásul nagy összegű kiadásokat, akkor érdemes szerverbérlésben gondolkodni. A bérleti díj ugyanis minimum egy évre rögzítésre kerül, és semmilyen esetben sem emelkedik.

A szerver havi díja egy kalkulálható, megfizethető összeg. Ellenben ha venned kell egy újat, akkor hirtelen nagy összeget kell előteremtened ahhoz, hogy birtokba vehesd. Persze pusztán az, hogy tiéd a gép, nem jelenti azt, hogy még használni is tudod, vagy neked kell beüzemelned, vagy meg kell fizetned egy személyzetet, ami újabb költségeket jelenthet.

Meghibásodás esetén a bérleti konstrukció tartalmazza a javítás díját, a karbantartást és a csereszervert is. Sőt, még akár a szerver beüzemelését és magát az üzemeltetést is bízhatod a szolgáltatóra. Amennyiben a te tulajdonodban áll egy szerver, akkor viszont gondoskodnod kell a biztonságos és optimális környezetről számára, továbbá kell hozzá humán erőforrást is biztosítanod. Ha pedig probléma adódik a szervereddel, akkor mind az alkatrészekről, mind a személyzetről neked kell gondoskodnod, aki a javítást végzi, annak minden költségével együtt.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten