Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Mire jó az ivóvíz cső?

Mire jó az ivóvíz cső?

Az öntözés során rendkívül fontos, hogy az automata rendszer a megfelelő termékekkel legyen kiegészítve. Csakis így képes egy egységként működni. Az az igazság, hogy az öntözés minden típusára érvényes.

Sokan azonban számos fogalom kapcsán nem látnak tisztán. Zavart szokott okozni például az automata öntözőrendszer definíciója is. A következő cikkben most ennek hasznosságát fogjuk taglalni.

Az ivóvíz csőről röviden

Az automata öntözésben az ivóvíz cső fogalma megegyezik a KPE cső kifejezéssel. “Jaa, hogy ez az?” Igen, bizony ez ilyen egyszerű! Ez tulajdonképpen a víz szállításában segédkezik.

Attól számít olyan “nagy számnak” az öntözésben, hogy rendkívül magas nyomási értéket is elbír. De megemlíthető még a belső és a külső átmérő mérete is. Ilyen adatok mellett már tudunk kalkulálni a csővel.

Mielőtt azonban belelendülnénk még jobban a témába, lássuk, mire lesz még szükséged!

Vizsgáljuk meg közelebbről az idomokat!

A csövek sem képesek egyedül csodát tenni, ezért érdemes például szétnézned az AutomataÖntözőrendszer.com KPE idomai között! Idomok nélkül gyakorlatilag “megáll a világ”. Ezek biztosítják, hogy a csövek ne csússzanak szét, segítségükkel könnyedén összeilleszthetjük azokat. Így garantált, hogy nem lesz sehol szivárgás a rendszerben.

Maga az idomok szerkezete is árulkodó lehet. Közelebbről megvizsgálva észrevehető, hogy a tok a szivárgás ellen véd, ami a belső szerkezettel karöltve meggátolja a csövek szétcsúszását.

A menet pedig típus szerint változhat, hiszen kapható külső és belső menet is.

Mi lapul még az idomban?

Nem hagyhatjuk ki a szorítógyűrűt sem, ami tulajdonképpen a tok belsejében található. Ez annyira erősen kapcsolódik a csőhöz, hogy nem hagyja az idomból kicsusszanni. A tömítőgyűrűvel garantált a szivárgásmentesség.

Szóval az idomokkal kivitelezhető a hatékony csőszerelés. A polietilén darab például nagyon strapabíró, de egyedül nehezen alakítható. Éppen ezért is olyan előnyös a gyors kötésű idom használata.

Mindenekelőtt azonban arra is figyelni kell, hogy az ivóvíz is nagyban meghatározhatja az öntözés minőségét! Ennek ellenére a csövek kiválasztása során is ügyelni kell a minőségi termékek beszerzésére!

Tervezés, tervezés, tervezés!

Mielőtt az egyes elemek megvásárlásához külön-külön nekilátnánk, érdemes megtervezni a komplex rendszert, hogyan nézne ki egy egységként. Ha ebben bizonytalan vagy, akkor keresd fel bátran az AutomataÖntözőrendszer.com szakembereit, akik segítenek neked ebben, vagy látogasd meg a blogfelületet, ahol számtalan hasznos tippel gazdagodhatsz!

Végül elég, ha egyszerűen hátradőlsz és élvezed, ahogy a rendszer elvégzi helyetted a munka javát! Itt a tavasz, szerezd be a legjobb minőségű öntözéstechnikai termékeket!

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz