Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Miért fontos az óvszerek ellenőrzése?

Az óvszereket több millió ember használja napi szinten. Éppen ezért fontos beszélni ezeknek az eszközöknek az ellenőrzéséről. Bár az egyik legmegbízhatóbb fogamzásgátlónak számít, alkalmazásakor mégis akadhatnak gondok. Az erotikus kellékek használata során nem biztos, hogy lesz rá szüksége, ám egy fizikai kapcsolat esetén nem elhanyagolható. Lássuk, hogy miért annyira fontos ellenőrizni az óvszereket!

durex

Mit kell tudni az óvszerek ellenőrzéséről?

Azzal Ön is biztos tisztában van, hogy az óvszer megvéd többek között a nem kívánt terhességtől és a nemi úton terjedő betegségektől egyaránt. Azt viszont már nem biztos, hogy sejti, miért fontos az óvszer ellenőrzése. Ahhoz, hogy az eszköz biztonságot adjon szex közben, nem mindegy például az sem, hogy milyen méretet választ.

Az emberiség már nagyon korán rájött arra, hogy a nem kívánt terhesség ellen valamilyen módon bizony védekezni kell. Bár kezdetekben még kevés sikerrel jártak ezen a területen, az idő előrehaladtával egyre okosabbak lettek. Az első óvszerek még állatok beleiből készültek, amelyek már hatásosak voltak a betegségek és a terhesség ellen is. Ekkor még nem voltak egyéb erotikus kellékek, amik örömet okozhattak volna.

A ma használatos szexuális kiegészítők már latexből készülnek, de a rengeteg allergiás ember miatt kifejlesztették a latexmentes változatot. Ezt már a vásárláskor is figyelembe kell venni, ami mellett elkezdheti ellenőrizni a választott óvszert.

De vajon mit érdemes megvizsgálni az erotikus kellék kiválasztása előtt?

Az első és legfontosabb megnézni, hogy meddig használható a kondom. A szavatosság lényeges szempont, hiszen egy lejárt óvszer elvékonyodhat és kiszakadhat szex közben, így a használata már nem lesz olyan biztonságos. Megnő a teherbeesés kockázata, ráadásul egy régi termék miatt akár kiütéseket is kaphat.

Nem ajánlatos továbbá óvszert ajándékozni vagy nyerni, ezek tárolására jóval kevesebb hangsúlyt fektetnek, amely szintén növeli a fertőzések kockázatát. Amit mindemellett még mindenképpen ellenőrizzen le, az a zacskó sértetlensége. Amennyiben bármilyen kis szakadást vagy lyukat vél felfedezni, inkább dobja ki és vegyen elő egy másikat. Felhelyezéskor szintén ügyeljen arra, nehogy az anyag megsérüljön.

Az óvszer méretének fontossága

Ahogy már említettük, az óvszer mérete szintén fontos szempont, amikor kondomot vásárol. Nagyon nem mindegy, hogy mekkorára van szüksége, hiszen mind a túl kicsi, mind pedig a túl nagy gondokat okozhat. Míg a kisebb méret megfeszül és kiszakad, a nagyobb változat könnyedén elcsúszhat a helyéről, így mind a két eset veszélyt rejt magában. A méretet tehát rendkívül körültekintően kell megnézni, amelyet sok esetben sajnos nem elég látványosan tüntetnek fel a termék dobozán.