Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

282 millió forintos állami támogatással épít cukorsilókat a Hell Szikszón

A tavalyi 2,55 milliárd forintos nyereségükhöz kellett még egy kis ösztönző.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a minisztérium beruházástámogatói szerződésének átadásán a HELL Energy Magyarország Kft. szikszói székházában 2020. szeptember 14-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a minisztérium beruházástámogatói szerződésének átadásán a HELL Energy Magyarország Kft. szikszói székházában 2020. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Vajda János

A néhány éve még „chipsadóval” heccelő Orbán-kormány ma bejelentette, hogy 282 millió forint állami támogatást biztosít a Hell Energy Magyarország Kft.-nek cukros löttyök gyártásához.

A cég egészen pontosan hét cukorsilót épít a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, az 565 millió forintos beruházáshoz fele részben a magyar adófizetők nyújtanak segítséget a dúsgazdag vállalkozásnak, mely legutóbb azzal vétette észre magát, hogy nem tudván mit kezdeni a pénzével, a tatai Öreg-tó partjára építene luxusszállodát.

A 282 millió forintról szóló támogatási okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Csereklye Barnabásnak, a cég ügyvezetőjének hétfőn.

A miniszter az átadáson arról magyarázott: a koronavírus világjárvány elején az egészségügyi védekezésre kellett koncentrálni, majd a gazdasági védekezésre, a munkahelyek megőrzésére, Magyarország működésére. Biztosítani kell azt, hogy a gazdaságot ne kelljen még részlegesen se leállítani, a magyar gazdaság az emberek munkájától lesz sikeres – pufogtatta az unásig ismert lózungokat.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a kormány szövetséget kötött a vállalatokkal, ennek értelmében a munkát, a munkahelyteremtést finanszírozzák, aki most fejleszt, beruház, az hosszú távon előnyhöz jut a nemzetközi piacokon is.

Az eseményre odacsődítették Koncz Zsófiát is – aki az október 11-i időközi országgyűlési-képviselő választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a körzetben –, ő az avatáson arról beszélt, hogy a Hell-csoport egyedülálló beruházásokat hajt végre a térségben, kiváló munkakörülmények mellett, magas színvonalú technológiával dolgoznak a munkavállalók, a cég igen sok fiatalnak ad munkát!

A Hell Energy Magyarország Kft. árbevétele tavaly meghaladta az 50 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 2,55 milliárd forint volt. Az előző évben, 2018-ban a vállalkozás közel 48 milliárd forint árbevétel mellett több mint 5,34 milliárd forint adózott eredményt ért el. 2019-ben a belföldi értékesítésből 25,19 milliárd forint, míg az exportból 26,21 milliárd forint bevételük származott.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten