Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Új ingatlanközvetítő jelent meg a magyar piacon

Egy év alatt 10 százalékos részesedést akar elérni a Rock Home.

RövidenRöviden
Új ingatlanközvetítő jelent meg a magyar piacon

A lakossági ingatlanértékesítési piac új szerepelője, a Rock Home a november közepi indulását követő egy évben 10 százalékos részesedést szeretne elérni, amit a magyar tulajdonú vállalkozás részben a továbbra is bővülő piacra, illetve az egyedi IT-megoldásokra és a közösségi médiában rejlő lehetőségekre alapoz – közölték az alapítók.

Kövesdi Marcell, a Rock Home egyik alapítója és ügyvezetője elmondta: várakozásuk szerint egy év alatt a lakossági ingatlanpiac értékben további 8 százalékot nő és eléri a 65 ezer milliárd forintot, az új vállalkozás pedig az évi 150 ezer ingatlanértékesítésből kíván az ingatlanközvetítői piacon 10 százalékos részesedést elérni.

Hozzátette: a Rock Home egy év alatt mintegy 5800 ingatlan-adásvételét tervezi lebonyolítani, 3,5 százalékos, összesen 2,5 milliárd forint összegű jutalékért.

A cég várakozásai szerint a következő egy évben a lakossági ingatlaneladások száma 3 százalékkal nő és eléri a 155 ezret.

Az ingatlanügynökség két cégből alakult: Kövesdi Marcell a Házbank ügyvezető igazgatójaként ingatlanos tapasztalatát hozza csapatával, míg az OXO Properties kockázati befektetőként száll be. A két befektető 20 százalékos és 80 százalékos részesedéssel rendelkezik az új cégben.

A várakozások szerint egy év alatt 60 nagy és 30 kisebb független iroda csatlakozik hozzájuk. A magyar piacon napjainkban mintegy 3000 ingatlanközvetítő iroda 8 ezer értékesítővel dolgozik, de nagy a fluktuáció: a becslések szerint az elmúlt évben 10 induló iroda közül 4 egy éven belül bezárt – írták.

A nemzetközi gyakorlatot követve a Rock Home papírmentes irodák létrehozásával teszi gyorsabbá és kényelmesebbé az értékesítést. Minden munkatárs tabletet használ a szerződések és nyilatkozatok elektronikus megtekintésére és aláírására, táblagépen veszi fel a hirdetéseket a helyszínen, az alaprajzok pedig az applikáción keresztül percek alatt is elkészíthetők. Az árazás szintén elektronikusan történik, és az eladás során az ármaximalizálás a fő prioritás.

A statisztikai adatok szerint az elmúlt 10 évben óriási hullámvasúton volt a magyar ingatlanpiac, hiszen 2008 és 2014 között a gazdasági válság hatására átlagosan 35 százalékkal csökkent az ingatlanok reálértéke és az éves ingatlan tranzakciószám is lecsökkent a korábbi 150 000-ről 90 000-re, míg 2014-től kezdődően, nagyot ugorva a piac, három év alatt elérte a korábbi 150 000-es tranzakciószámot, esetenként 40-50 százalékos áremelkedés mellett. Tavaly az elkelt lakások átlagára 13,6 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetnek

„A Fidesz vendégmunkástörvénye miatt magyar emberek veszítették el a munkájukat”

Budapesten már 1,3 millió forint fölött jár az új lakások átlagos négyzetméterára

Már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

Zabálják a lakáshitelt a magyarok, a drágulás miatt sokan előrehozták ingatlanvásárlásukat

10 éves mélypont jöhet ősszel a magyar ingatlanpiacon

Gulyás Gergely a reptér megvételéről: „a polgárok azt fogják érzékelni, hogy több turista látogat Magyarországra”