Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Hogyan lesz makulátlan a rozsdamentes acélfelület?

HirdetésHirdetés

Igen divatosnak számítanak manapság az ezüstszínű, rozsdamentes acél háztartási gépek, hiszen igazán jól mutatnak egy modern konyhában. Emellett az udvaron szintén jelen vannak az ilyen felületek, főként a gázos grillsütőkhöz egyre gyakrabban felhasznált anyag. Azonban ez a felület csak akkor szép, ha makulátlanul csillog, viszont sajnos ezt sok esetben nem egyszerű elérni, mivel szó szerint minden azonnal meglátszik rajta. De mit tehetünk, ha nálunk mégis a rozsdamentes acélból készült gépek vannak többségben? Mutatjuk!

tisztitoszer

Hűtő, tűzhely, mikró és a többiek

Amikor számba vesszük, hogy milyen rozsdamentes acélfelületek találhatóak a háztartásunkban, jellemzően csak a nagyok jutnak eszünkbe, mint a hűtő, a tűzhely, a mosogatógép és a mikró. Azonban egy átlagos háztartásban ennél több rozsdamentes acélfelület található, hiszen ilyen lehet még a szagelszívó, a mosogatótálca, a szekrények és a gépek fogantyúi, valamint némely esetben a munkalap is.

Mivel a rozsdamentes acél meglehetősen könnyen karcolódik, ezért nem ajánlott bevetni semmilyen durva súrolószert vagy dörzsis szivacsot sem, ehelyett sokkal inkább célszerű kíméletes citrom- vagy ecetsavalapú tisztítószerrel és puha, mikroszálas törlőkendővel tisztára törölni.

Az olyan területeken, ahol nem gyakori a szennyeződés megjelenése, mint a hűtő oldala vagy a mosogatógép eleje, nem kihívás a takarítás, más a helyzet viszont a naponta többször is összefogdosott fogantyúkkal és a szagelszívóval, melyre rendszeresen rárakódik az olajos por.

Durva szennyeződés eltávolítása rozsdamentes acélfelületről

A különféle zsíros és olajos szennyeződések eltávolítására különféle eszközöket érdemes bevetni, hogy újra széppé varázsoljuk a megcsúnyult felületeket. Beltéren erre a leginkább megfelelő tisztítószer a gyógyszertári alkohol, mellyel hetente legalább egyszer ajánlott áttörölgetni a nagyobb szennyeződésnek kitett rozsdamentes acélfelületeket.

Kültéren viszont már alkalmazhatunk speciális rozsdamentes acél tisztítószereket, melyek bevetésével gyerekjáték a takarítás még akkor is, ha a grillsütőnk rozsdamentes acélfelületét a sercegő zsír és a fröcsögő olaj maradványai tarkítják.

Milyen gyakran takarítsuk a rozsdamentes acélfelületeket?

Valójában a legjobb az lenne, ha legalább naponta áttörölnénk ezeket a felületeket egy kíméletes tisztítószerbe mártott puha ronggyal. Azonban ez maximum a legelhivatottabb háziasszonyok számára nem jelent problémát, éppen ezért inkább azt tanácsoljuk, hogy amilyen gyakran csak eszünkbe jut, érdemes egy gyors törlést megejteni.

Amennyiben neked is rendszeresen meggyűlik a bajod a grillsütőd rozsdamentes acélfelületeinek tisztításával, keresd fel a Grillplaza.hu oldalát, és rendelj egyet a speciális tisztítószerek közül, hogy magad is meggyőződhess a hatékonyságukról!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában