Magyarországon elsőként bitcoinnal is lehet támogatni az SOS Gyermekfalvak alapítványt

Mostantól kriptovaluták segítségével – bitcoinnal és etherrel – is lehet támogatni az SOS Gyermekfalvakat – közölte a szülők nélkül maradt gyermekeket segítő alapítvány szerdán.

Mint írják, az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt került az SOS-be, ahol pszichológus, fejlesztőpedagógus és a szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek visszakapják a gyerekkorukat és kiegyensúlyozott, egészséges felnőtté válhassanak.

„A kriptovaluták segítségével közhasznú alapítványként transzparensek maradunk támogatóink számára, támogatóink nyomon követhetik, hogy mi történik pontosan a befizetéseikkel. Nekünk, mint non-profit vállalkozásnak nagyon fontos stratégiai pont az áttekinthetőség, és ehhez tökéletesen illenek a blokklánc technológiát használó kriptovaluták. A kriptovalutákkal az adakozóink számára az is lehetségessé válik, hogy teljesen anonim módon adakozzanak. Illetve az is fontos előny, hogy ezáltal megtakaríthatunk olyan szolgáltatásokat is, mint a levelek, telefonhívások vagy a hírlevelek, és mindezeket a gyerekekre fordíthatjuk” – mondta el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási igazgatója.

A kriptovaluták átváltásához a CoinCash kriptopénzváltó nyújt támogatást, mely az alapítvány számára díjmentesen váltja a felajánlók kriptopénzét forintra.

Kapcsolódó hírek